T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / CEYHAN - Halil Çiftçi Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulumuz Halil Çiftçi Anadolu Lisesinin tarihçesi:

                                                                              TARİHÇE

Okulumuzun tarihçesi:

      Okulumuz,1989/1990 Eğitim Öğretim yılında Ceyhan Mithatpaşa İlköğretim okulunda yetmiş iki öğrenci ve beş öğretmen ile eğitim öğretime başlamıştır.Başlangıçta  kendine ait eğitim binası olmayan okulumuz  sırasıyla Ceyhan Şehit Fehmi Koç İlköğretim Okulunda, Ceyhan Devlet Hastanesi karşısındaki şu an ki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında,Ceyhan Sarısakal İlköğretimi Okulu binasında ve son olarak ilçemiz Mehmetçik İlköğretim Okulunda eğitim gördükten sonra 1998 Haziranında şu an içinde bulunduğumuz Gaziosmanpaşa Mahallesi Kazım Karabekir Caddesindeki kendimize ait binaya taşınmıştır.

 

     Eğitim öğretim faaliyetine  Ceyhan Anadolu Lisesi olarak adım atan okulumuz Ceyhan'ın ilk Anadolu Lisesidir.Bugün eğitim görmekte olduğumuz binanın arsa sahiplerinin okul arsasını devlete hibe etmeleri sebebi ve hayırsever ailenin dedelerinin ismini yaşatmak için yapılan protokol gereği okulumuzun ismi yeni binamıza  taşındıktan sonra Ceyhan Halil Çiftçi Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

 

    Okulumuz açıldığı ilk yıllarda  beş yıllık ilkokul eğitimi üzerine girilen sınavdan sonra  öğrenci kaydı almış,bu öğrencilerimiz hazırlık dahil olmak üzere okulumuzda yedi yıl süren bir eğitim almışlardır Okulumuz ilk mezunlarını 1995/1996 eğitim öğretim yılında vermiştir. .Okulumuz açıldığı günden bu yana öğrencilerin ilgi,yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlamış,yabancı dili dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini amaç edinmiştir.

 

  Ceyhan Halil Çiftçi Anadolu Lisesi il içi ve ilçe içinde sportif,kültürel ve bilimsel yarışmalarda pek çok ödül almıştır.Açıldığı günden bu yana  disiplin,başarı ve ciddiyet ilkesinden ödün vermemiştir. Okulumuz mezunlarının  üniversiteye yerleşme oranları her yıl ortalama % 80 civarındadır. 10 dönüm üzerindeki bahçesinde dört kattan oluşan okulumuz, 575 üzerinde öğrenci sayısıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 24.11.2021 21:00 - Görüntülenme: 2199
  Beğen | 3  kişi beğendi